20101024

Ay ''dede'' ölmüş.haberiniz var mı?


Eve geldiğimde yorgun hissettim kendimi,otobüste 2 büklüm kendi kucağına yatma zorunluluğu iğrençti.Yanımda olsaydı biri.Neyse..
Bazen fazla sert konuşuyorum,bazen düşünmeden konuşuyorum.Her sözüm,bir anda ağzımdan çıkıp yerde kırılıyor.Kendimden korkuyorum bazen.


Kampa gittim, eğlenmedim pek, derenin kenarında oturmak güzeldi sadece,belkide birilerinin seni korumaya hazır bekliyor oluşu...Gece yürüyüşü güzel değildi,hayır değildi.O çok beklediğim yürüyüş iğrenç geçti.Bu kadar basit bir kamp görmemiştim.Her şey paylaşınca güzeldi güya, davet ettiğimiz misafir öğretmenlerin yüzünü sadece yemek saatlerinde görmek sinir bozucuydu.Hazırcı pislikler dedim onlara,terbiyesizler...Ateş valsinde, birilerinin gerçek yüzümü görüp,napıyosun kızım sen deli misin, diye bana sinirlenmelerine ben daha da sinirlendim.
Kamp müdürünün, bana ikide bir romantik demesine sinirlendim.Öyle miyim?...Yöö...
Gece yürüyüşünde itiraflar bölümünde hiç kimsenin kayda değer bir itiraf yapmamasına sinirlendim.Yürüyüş dönüşünde, bir itirafım var,siz insanların hepsinden nefret ediyorum dediğimde aldığım tepkiye sinirlendim.Gece açık kalan perdemizden kendinde içeriye bakma hakkı gören o salağa sinirlendim.Aslında 3 olayda da aynı kişiye sinirlendim.Kampa kendim için,evden uzaklaşıp sakinleşmek için gitmiştim değil mi,tabi.
Döndüm, biraz önce arayan teyzemin telefonuyla uyandım.Bana ay'a bak dedi,çıktım,bulamadım.
Ciddiyim bulamadım.
Ay yok olmuştu!
Çatıya bile çıktım,YOKTU!...
Al işte sinirlendim.
O iyice uzattığınız binalar var ya, neyse...
Öldü işte ay,yok...Binalardan doğamıyor,belki yükseğe çıkmaya bile hali kalmadı.Siz öldürdünüz onu!..Ciddiyim, sokak boyunca koştum,belki bir yerden gökyüzü görülebiliyordur diye, ama lanet binalardan başka hiçbir şey görünmüyor.Benim gibi,küçük insanlar için, ay doğamıyor,daha da yükselemiyor...
Sinirliyim,ihtiyacım olan şey,bir telefon uzağımda...

2 yorum:

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

telefon da uzak.

honeybee dedi ki...

onun için, yakınlaştırırım.izinsiz ormanın içine kadar yürüdüm çeksin diye.Severim.