20100727

The Prestige



                    • "Şu anda sırrı arıyorsunuz ama bulamazsınız. Çünkü dikkatli bakmıyorsunuz. Siz sırrı çözmek değil, kandırılmak istiyorsunuz."











Ah,kandırıldım ve bunu kabul ediyorum,inanılmaz!
The prestige, inanılmaz bir film.İzlediğim andan itibaren en sevdiğim film yerini almış bulunuyor.Film iki illüzyonist'in meslekleri uğruna, hayatını hiçe almalarını ve birbirlerine karşı üstün olmakla beraber, sırlarını çalma çabalarını konu almış ve Christopher  Nolan bunu mükemmel bir şekilde nakletmiş.Sadece iki illüzyonist'in çekişmesiyle kalmıyor, Edison ve Tesla çekişmesini de göz önüne koyuyor.
Prestij bizim kullandığımız kelimenin dışına çıkarak illüzyon gösterisinin son perdesi manasına geldiğini bu filmde öğrenmiş olduk.Aşırı derecede tebrik, takdir,teşekkür gibi kavramları hak ediyor.Edison'un aksine daha geri planda kalan Tesla'nın adını anımsatmış olması takdiri gerçekten hak ettiğinin kanıtıdır.
Christian Bale'ye de pek yakışmış rolü.Hugh Jackman da fena değil tabi=)
Hep aklımda şu şapkaların çoğaldığı sahne...Filmin sonunda 'hala dikkat etmiyorsunuz' dediğinde yine bu görüntü düşmüş olduğundandır belki...Süper,izleyin,izletin!

Kandırıldım!










4 yorum:

Demet dedi ki...

oley sonunda izlemişsin!

honeybee dedi ki...

ehe evet, izledim=)
bayıldım sonra,ölüyordum hatta=)

hayalci dedi ki...

Bende kandırılmıştım ne yazikki :)

honeybee dedi ki...

ne güzel, mutlu olmalı!